Çikolatalı Balkabaklı Kurabiye

Instagram'da "Ballerina Farm" diye bir hesap takip ediyordum. Şehirdeki beyaz yakalı işlerini bırakıp Utah'a taşınan ve bir çiftlik kuran bir çiftin hesabı. Kırmızı et üretip satıyorlar. Kadın da ekşi maya ekmek vb ürünler yapıyor. Yedi çocukları var, belli ki korunmanın ve aile planlamasının taraftarı değiller. Çocuklar çiftlikte yaşlarına göre işler yapıyorlar. Günü aktif geçiriyorlar. Eğitim zannederim ki "home schooling" denilen evde eğitim şeklinde, pek sağlam görünmüyor. Tam anlamıyla isteyeceğim bir hayat tarzı değil ama değişik hayatları görmeyi seviyorum. Örneğin kadın yedinci çocuğunu evde ebeyle doğurdu. Daha doğrusu daha çok kendi kendine doğurdu. Güzel duşunu aldı yattı. Sabah süt sağmak için kalktı, sütünü sağdı, kahvaltı hazırladı vs vs :) Bizlerin alışık olmadığımız durumlar. Yaşam tarzlarının her yönünü anlıyor olmasam da ve onaylamasam da çalışkanlıklarının hakkını vermem gerekiyor. Mormonlar üzerine bir sürü belgesel vs var. Merak eden bakabilir. 

Her neyse, işte bu aileden aldığım bir tarifi denedim, sonuç muhteşem. Büyük, yatay ve yumuşak bir kurabiye oluyor, çok tavsiye ederim.

Çikolatalı Balkabaklı Kurabiye Malzemeleri:

- 140 gr fırınlanmış ve ezilmiş balkabağı (Butternut diye satılanlar en güzel tadı veriyor)

- 340 gr un

- 1/2 yemek kaşığı kabartma tozu

- 1/2 yemek kaşığı karbonat

- 1 paket vanilya

- 1/2 yemek kaşığı tuz

- 230 gr tereyağı

- 100 gr şeker

- 120 gr esmer şeker

- 1 yemek kaşığı tarçın

- 160 gr bitter veya sütlü çikolata (küçük doğranmış)


Çikolatalı Balkabaklı Kurabiye Tarifi:

Balkabağını ortadan ikiye ayırarak 180 derece fırında yumuşayana kadar pişirin. 140 gramını çatalla ezin ve derin bir kabın içine alın. Tereyağını kaynama noktasına kesinlikle gelmeden eritin ve şekerleri ekleyin. Vanilya, tarçın, kabartma tozu, karbonat, tuz ve en son unu ekleyin. Hamur haline gelince çikolata parçalarını da ekleyerek küçük bir mandalina boyutunda parçalar alıp tepsiye dizin. Üzerlerine bastırın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Bon Appetit!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder